torstai 25. helmikuuta 2016

23.2. Keskiviikko

Museokierrospäivä. Aamulla oli pieniä teknisiä ongelmia. Kamera ei meinannut millään purkaa kuvia ja pariinkin kertaan käynnistelin konetta uudelleen.
Lopputulemana oli tietenkin kiire. Onneksi en jäänyt matkasta ja kamerakin tuli mukaan matkaan.

Päivän ensimmäinen kohde oli Magnuksen verstaalle, johon meitä lähti neljä opiskelijaa. Jakaannuimme siis ryhmiin sen mukaan mikä oli kiinnostuksen kohde.
Magnuksen verstas ulkoa

Magnus ei pelkästään opeta koulussa hän myös restauroi ja suunnittelee omia tuotteita, joista muutamakin on myynnissä. Yrityksen nimi on Demo. Kertakaikkiaan hienoja lamppuja, puisia joulukuusia ja muuta hienoa.

Verstas sisältä


Magnus ja lamppu

 
Valot päällä
 
 
 

Tuote paketissa
 
 

Toinen malli
Tuote-esittelyn jälkeen puhe kiertyi luonnollisesti erilaisiin restaurointimetodeihin ja ammattisalaisuuksiin. Puhe kulki kahvin lomassa erilaisissa petsaustekniikoissa, puhdistusöljyissä, viiluissa ja puleerausresepteissä.
Hieno restauroitu pöytä. Ranskalainen puleeraus vielä kesken.

Verstaalla olisi voinut viettää vaikka koko päivän, mutta matka jatkui.
Kohteena viikinkimuseo.
Kuvat taitavat kertoa enemmän kuin sanat. Taas suolainen hinta 1600 kruunua opiskelijalta.




Museon edestä. En kerro kuka kiipesi hevosen selkään. Se kuva on sensuroitu. =D

Ei lapseta eeeei. Mutta pakkohan tota oli vähän rapsuttaa, kun kerran niin nätisti hymyili.

Varokaa vihaista Mikaa!

Markus ja Mika ottaa vähän miekkamatsii

Karhu ei lakannut hymyilemästä, vaikka sitä kuinka rapsutteli

Kim = autenttinen viikinki.


Kämppikset kans. Sofia ja Aino.

Tää ei päässyt meidän mukaan. Sillä oli lounas kesken.

Islantilaiset on aika julmaa kansaa. Ne polttelee nunnia...

Ja mestaa Piispoja
Tää tyyppi jäi henkiin.
Matka jatkui valasmuseoon. Saavuttuamme paikalle oli vastassa jälleen yllätys yllätys pääsymaksu. 2500 kruunua oli alunperäinen hinta, mutta lipumyyjä laski hintaa 2000 kruunuun. Jos olisin kehdannut olisin jo tässä vaiheessa nauranut ääneen. Muutamakin meistä jäi kierrokselta pois. Juteltiin siinä vastaanotossa mukavia. Kerroimme olevamme Suomesta. Jos kyseessä olisi ollut oikea akvaario, niin toki olisi voinut pulittaa kierroksesta pyydetyn... Mutta että muovikalojen näkemisestä 2000.

Näitä siis näki näyttelyssä. Tooosi rahan arvoinen.
Muiden ihmetellessä museota ja lähinnä hienoja pöytiä me katselimme matkamuistomyymälää ja hämmästelimme tammista valaskalaa. Kertasimme puun teoriaa. Se olikin sitten tosi mielenkiintoista. Muistaa mikä olikaan puun läski ja miten kokopuu eroaa viilun laatuvaatimuksista.

Puukalikasta 3299. Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa

Tää olikin sitten hienointa koko näyttelyssä. Ihan kaikkien mielestä. =)

Matka jatkui jälleen ja tällä kertaa olin napannut turistioppaan siitä tiskiltä ja tutkinut sitä sillä aikaa, kun muut oli muovikalassa. Olisin ostanut kaupunkikortin hintaan 3500 kruunua, jolla olisi päässyt moneenkin museoon ilmaiseksi. Päädyimme kuitenkin lopputulokseen, että käymme enää yhden museon. Tutkittuamme esitteitä valitsimme kansallismuseon.
Lipunmyyjä ei yhtään ymmärtänyt minun huumoriani, kun saavuimme sisään ja ilmoitimme olevamme opiskelijoita. Ryhmäalennukseen olisi tarvittu 10 henkeä ja meidän retkueessa ei ollut kuin kahdeksan, joten ehdotin tälle myyjälle, että jos laskee myös sivupersoonani ja enkelini mukaan. Niin sitten meitä olisi kymmenen. Ja kun ei ollut opiskelijakorttia. Siis sitä ei ole, niin pulitimme täyden hinnan museosta 1500 kruunua.
Ah ihana ystävällinen turistirysä nimeltään Islanti. =)
Noh. Tämä museo olikin sitten joka kruunun arvoinen. Siis kertakaikkiaan aika meinasi loppua kesken. Alla kuvasaastetta.
Tämä kaveri oli haudattu kotieläimen kanssa.

Älyttömänhieno kaiverrus

Ruma puujeesus

Vielä rumempi puujeesuus

Ruman puujeesusksen kasvot. Hyvin kummalliset piirteet kaverilla.

Kristillistä ornamentiikkaa

Älyttömän hieno saarnastuoli 1200 luku

Lisää rumia puujeesuksia

Graalin malja?

Piispan tuoli

Naamio, jonkaa käyttötarkoitusta ei tunneta

Huomioita. Talonpoikaisesinestö muistuttaa hyvin paljon suomalaista esineistöä. Pohjoismaalainen tvisti selvästi huomattavissa.

Älyttömän kaunis kaiverrettu kirstu. Mieleen tulee pohjalainen puusepäntyö

Paikallinen koti


Päälimmäisenä jäi mieleen museon hyvinkin vahvasti kirkkohistoriaan keskittyvä ote. Hyvin mielenkiintoista verrata Isalannin eristynyttä ja rauhallista historiaa Suomen vastaavaan. Ja hyvin pohjoismaalaisena asiat aukesivat aika helposti. Mieleenpainuvaa näyttelyssä oli muun muassa Eurooppalaisen Goottilaisuuden puuttuminen esineistön muotokielessä kyseisenä aikana. Ja se tosiseikka, että Jeesuksen kuvat olivat hyvinkin omituisen näköisiä länsimaiseen, keskieuroopplaiseen tapaan tottuneelle. Luuveistokset olivat huikeita, mutta lasivitriinin läpi kuvattuna kamerassa lähinnä valkoista suttua.
Erittäin hyvä näyttely. Sai kattavan kuvan Islannin historiasta.

Museokierrokset tulivat siis kustantamaan yhteensä 3100 kruunua. Suosittelen kaupunkikortin hankkimista.

Matka jatkui vielä Pärlanille, jossa nyt sitten pääsisi ilmaiseksi pällistelemään maisemia korkeudesta.

Pärlanin suihkulähde


Kas Rotisseurin käädyt Islannissa.

Näkymää Näköalatornista ILMAINEN!!!

Lisää näkymää

Ollaan korkeammalla kuin kirkon torni

Tyyppejä pihalla
Päivän päätteeksi haahuilin kaupungilla ja katselin kauppoja. Löysin ihanan pienen kalakaupan, joten me pääsimme kuin pääsimmekin likkojen kanssa toteuttamaan haaveemme maistella paikallisia kaloja.
Kalakauppa

Kalatiskii

Illalla olisi ollut mahdollisuus vielä mennä uimaan, mutta se siirrettiin sitten seuraavalle päivälle, joten pääsimme vielä käymään revontuliretkellä. Näkyihän niitä, mutta ei oikein valokuvattavia. Sofia tosin lupasi ystävällisesti lahjoittaa pari pitkällä putkella otettua, että ehkä saan vielä tuletkin blogiin.
Hotellille kotiuduttiin joskus kahden aikaan yöllä.
Joten päivä oli suht täysi.
 
Reykjavik by night

Pähee leipämainos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti